Gebruikte kunststof pallets kopen

Ga je gebruikte kunststof pallets kopen? Zoek dan niet verder, want Ebbing Containers in Kollumerzwaag heeft een wisselend assortiment aan pallets in verschillende maten en kwaliteiten voor lage prijzen. Of je ze nu gebruikt op de boerderij, buiten het huis of in het magazijn van je bedrijf, er is altijd een goede bestemming voor pallets. Maar wat zijn de onderlinge verschillen en waar moet je op letten? Je leest het hier!


Of klik op de onderstaande link en shop direct!

BEKIJK ASSORTIMENT


Soorten pallets

Gebruikte kunststof pallets zijn erg gewild in de zakelijke sector, maar ook particulieren gebruiken ze steeds vaker rondom huis en haard. Geen wonder, want pallets zijn oersterk, gemakkelijk te vervoeren en ondanks hun grootte toch gemakkelijk te tillen.

Er zijn verschillende soorten pallets te koop, maar meestal zijn er 4 dingen waarop je moet letten:
  1. Materiaal: pallets zijn eigenlijk altijd gemaakt van hout of kunststof. Van deze twee is kunststof het meest duurzaam, want het is sterker en rot niet. Ik verkoop daarom geen houten pallets.
  2. De bovenkant: is deze open, of gesloten. Open pallets bestaan als het ware uit een groot raster zonder bovenkant, terwijl gesloten pallets aan de bovenkant helemaal dicht zijn. Welke je moet kopen is afhankelijk van waar je 'm voor gaat gebruiken, hier kan ik je zeker bij adviseren.
  3. De maat: de meest gangbare maten zijn 80x120 cm (europallet), 100x120 cm en 110x110cm. Vooral de middelste maat is erg gewild bij zakelijke klanten, omdat er precies 2 naast elkaar passen in een vrachtauto.
  4. De kwaliteit: pallets zijn te koop in lichte, middel en zware kwaliteit. Voor particulier gebruik zijn licht en middel vaak genoeg, al gaan de zware pallets wel langer mee. Zakelijke klanten in de transportsector hebben juist liever wat lichtere pallets, om vervoerskosten te besparen.

Kunststof pallets voor particulieren

Bij pallets denk je misschien vooral aan zakelijk gebruik voor transport met vrachtwagens, of in magazijnen voor opslag. Maar toch zijn er ook genoeg manieren waarop je ze als particulier nuttig in kunt zetten.

Ik krijg bijvoorbeeld regelmatig klanten die een stuk of wat pallets zoeken als vloer voor in de tent bij de camper (gesloten pallets), of om kachelhout bovenop te stapelen (open pallets). En wat te denken van een ondervloer voor een jacuzzi? Of op boerderijen voor gemakkelijk opslaan en verplaatsen van balen hooi, stro en ander materiaal? Het grote voordeel van kunststof t.o.v. hout is dat het niet rot, zelfs al staat het dag en nacht in weer en wind.

Gebruikte exportpallets in de zakelijke markt

Ook als je een bedrijf hebt, zijn de plastic pallets erg fijn in gebruik. O.a. in het magazijn om gemakkelijk materialen te verplaatsen. Ze kunnen (afhankelijk van de soort) tot wel 5000 kilo dragen, mits evenredig verdeeld. En ook in de transport weten ze kunststof pallets te waarderen, niet in de eerste plaats omdat er precies 2 naast elkaar in de vrachtauto passen.

Omdat ik wisselende partijen inkoop, heb ik vaak veel verschillende soorten en maten op voorraad. Maar in overleg kan ik zeker pallets van 1 soort voor je opsparen.

Prijzen

Prijstechnisch is Ebbing Containers een van de goedkoopste bedrijven voor gebruikte kunststof pallets. Lichte kwaliteit pallets kosten nieuw tussen de €6 en €8, maar zijn bij mij te koop voor €3 tot €5. Zware kwaliteit pallets kosten nieuw tussen de €60 en €70, maar kosten bij mij maar €10! Dit is nogal een prijsverschil, helemaal bij afname van meerdere pallets. Nieuwsgierig naar het huidige aanbod? Neem dan contact met mij op en maak een afspraak om langs te komen.

Over Ebbing Containers

Ebbing Containers uit Kollumerzwaag is een van de weinige bedrijven in Noord-Nederland waar je gebruikte pallets kunt kopen voor lage prijzen. Door het wisselende assortiment en regelmatig nieuwe aanvoer is er voor ieder wel wat wils. Wist je dat je daarnaast ook bij mij terecht kunt voor zowel nieuwe als gebruikte afvalcontainers in verschillende kleuren en maten? Ebbing Containers, het adres waar je containers en gebruikte kunststof pallets kunt kopen!